Sayfalar

MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞMALIYIZ?


Sevgili Öğrenciler,
      Başarılı olmanız için, öncelikle matematik bilginizin iyi olması gerektiğini bilmelisiniz. Temel matematik bilgileri, başarılı olmanın ön koşuludur. Bu nedenle:
      Matematik öğrenme konusunda, “zor bir ders, öğrenemiyorum” gibi önyargılarınız varsa bundan kurtulun. Öğrenmek isteyen, çalışan öğrenci için, matematik zor bir ders değildir. Matematik, başarılı olmanız, geleceğiniz ve yaşamınız için temel bir derstir.
       Matematik dersini öğrenmeniz gerektiğini ve en iyi şekilde öğrenebileceğinizi kabul edin. İstekli olun; öğrenmek için çaba harcayın. Kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın.
       Matematik dersini sevin, sevmek için çaba gösterin. Sevdikçe öğrenmeniz kolaylaşacak, öğrendikçe daha çok zevk alacaksınız.
Öğrenmeden, çalışmadan başarıya ulaşılamayacağını biliyorsunuz. Matematikten başarılı olmak için çalışmalısınız. Birçok öğrenciye temel bilgileri iyi öğrenmediği için matematik öğrenimi zor gelmektedir. Eğer, temel bilgi eksikliğiniz varsa bunları giderin. Gerekiyorsa ortaokul bilgilerini tekrar ederek, çalışarak işe başlayın..

MATEMATİK DERSİNİ ETKİN ÖĞRENME YOLLARI: 

     Öncelikle “verimli ders çalışma yöntemlerini” öğrenin ve bu konudaki kuralları çok iyi uygulayın. Derslerinize önceden hazırlanın. Sınavlarda bilgi kadar, okuduğunuzu anlama, yorumlama ve hızlı çözüme ulaşmanın, önemli olduğunu unutmayın. Bu nedenle size matematik öğrenmede pek önerilmeyen bir konuyu öneriyoruz: Bol kitap okuyun. Kitap okumak tüm derslerde başarının ön koşuludur.

-Ders öğretmenlerinizi çok iyi dinleyin.Örnekler ve vurgulanan bilgilerle ilgili not alın.Ders sırasında anlayamadığınız noktayı hemen o anda sorun, derste katılımcı olun.

-Matematik öğreniminde her şeyi ders öğretmeninizden beklemeyin. Öğretmeni yol gösterici olarak kabul edin, kolaycılığa kaçmadan öğrenme için çaba gösterin. Dersi iyi dinleyin, dersi derste öğrenin.

-Derse hazırlığınızı yaparken kitabınızdaki çözümlü örneklerin ilkini kitaptan takip edin. Sonraki çözümlü örneklerde ise, önce kendiniz çözmeye çalışın, sonra yanıtı inceleyin.

-Dersten sonra (ne kadar iyi anlamış olursanız olun) mutlaka bol soru çözün.

-Problem çözmeye başlamadan önce bilgi eksikliğiniz varsa, konuyla ilgili bilgileri gözden geçirin, eksiklerinizi giderin. Konuya kolay örnekler çözerek başlayın.

-Konuyla ilgili problem tiplerini inceleyin. Farklı tiplerdeki problemlerin nasıl çözüleceğiyle ilgili temel noktaları ve izleyeceğiniz yolu öğrenin.

-Matematiksel terim ve kavramların tanımları, sürekli akılda tutulması gereken formül ve bağıntıları iyi öğrenmelisiniz.

-Formül ve bağıntıları öğrenmenin yolu; soru içinde her birini defalarca kullanabilme becerisini geliştirmektir. Böylece hem soru çözebilme gücünüz artacak hem de bilginizin kalıcılığı sağlanmış olacaktır. Bu becerinizi geliştirmenin yolu çok soru çözmektir.

-Derste işlenen konuyu ve öğrendiklerinizi düzenli olarak tekrar edin. Tekrar ettikten sonra konuyla ilgili sorular, testler çözün. Yapamadığınız, anlayamadığınız soruları araştırarak çözmeye çalışın.  Bunları yaptıktan sonra göreceksiniz ki matematik sizin için en zevkli ders olacaktır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...